Wouter van de Koot : Where goes the night

 15 september – 14 oktober, 
Opening 15 september 17:00, 
In samenwerking met Witteveen Visual arts
Galerie Vriend van Bavink Pacific Place
Geldersekade 30

 

 

 

De schilderijen en tekeningen van Wouter van de Koot (1978) zijn bevolkt door mensen die rituele handelingen lijken uit te voeren. Soms lijkt het alledaags maar het bevat duidelijk ook een duistere en mysterieuze kant. De beelden die Wouter van de Koot oproept zijn geworteld in persoonlijke ervaringen, angsten en dromen die hij in re-enactments verbindt met thema’s en personages uit de kunstgeschiedenis. In de expositie bij Galerie Vriend van Bavink toont hij een reeks nieuwe aquareltekeningen waarin hij de kracht en de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam vormgeeft.
In deze tekeningen onderzoekt hij de spanning die ontstaat door het gebruik van negatieve ruimte, waarbij het onzichtbare even belangrijk is als het getekende.

Wouter van de Koot toonde eerder werk bij Vriend van Bavink in de groepsexpositie Beauty of an Ugly Truth. Sinds 2001 woont en werkt hij in Antwerpen, waar hij de Master Schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen volgt. Eerder studeerde hij beeldende kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De afgelopen jaren exposeerde Wouter van de Koot uitsluitend in het buitenland en tijdens de expositie bij Vriend van Bavink zal voor het eerst sinds lange tijd zijn werk weer in Nederland te bewonderen zijn. 


Op 15 september openen 4 solo-exposities van galerie Vriend van Bavink op Geldersekade 30 & 58 . In samenwerking met Witteveen Visual arts wordt Gopal Dagnogo gepresenteerd. Anne-Jan Reijn toont werk op Geldersekade 58 en Fahmy Shahin toont nieuw sculpturaal werk. Bij deze exposities bent u ook van harte welkom.