Teun Castelein

Biografie
Werk
Exposities

 

Biografie

 

Teun Castelijn (1980) onderzoekt in zijn werk de hypocrisie en het functioneren van de vrije markt en media. Hij onderzoekt de spanning van de vrije markt, onderzoekt misstanden en geeft hier antwoord op. Hij bevraagt zijn eigen positie in de maatschappij en vraagt dit ook van zijn klanten.
Hij vergaarde bekendheid door zijn afstudeerwerk ‘Artvertising’. In dit project verkocht hij delen van de gevel van het Sandberg Instituut, waar hij destijds een Rietveld-master volgde, aan diverse adverteerders.

Samen met Coralie Vogelaar importeerde hij voor het project ‘MyPolarIce’ Noordpoolijs zodat iedereen een eigen stukje poolijs in zijn vriezer kon bewaren. Verder is hij de ontwikkelaar van ‘Wietkaas’ en Halbe bier’: het antwoord van de kunstwereld op de cultuurbezuinigingen.

Projecten 2017  

Rederij Lampedusa : rederijlampedusa.nl

Bijlmer hammam : www.bijlmerhammam.nl

 

ALLAH CLOTHING, THE UNOFFICIAL LABEL

Eind december 2012 vroeg Teun Castelein het merkrecht voor het woord “Allah” aan. Het merkdepot werd in januari – na een kleine mediahype – met twijfelachtige redenen afgewezen. Want hij met het heilige woordje moslims zou beledigen. Op 1 maart werd Allah Clothing – the unofficial label – gelanceerd bij galerie Vriend van Bavink. Allah Clothing laat zien hoe de toewijding voor Allah op een hedendaagse modieuze manier kan worden uitgedragen. Met als uitgangspunt de gelijkheid van mensen en religies, onderzoekt Teun Castelein hoe de Islam geïntegreerd kan worden in de populaire westerse cultuur. 

http://www.allahclothing.com/ 

 

WIETKAAS

Twee van de grootste handelskenmerken van Nederland worden door Teun Castelein samengevoegd in het nieuwe product Wietkaas. Volgens de maker “in potentie het beste exportproduct in jaren en dé kans om de Nederlandse economie uit het slop te krijgen” . Een product waar de tolerantie, smaak en het vakmanschap van Nederland worden samengevoegd.

http://wietkaas.nl/

 

 

 

 Werk

 

Allah Clothing

 

Wietkaas®

 

 

Exposities

 

Presentatie ‘Wietkaas®’

Presentatie ‘Allah Clothing’