Anne-Jan Reijn : Ailes Noires, Eau d’Alarme

15 september – 20 oktober,
Finissage / Sample sale : 20 oktober 17:00, 
Galerie Vriend van Bavink
Geldersekade 58, Amsterdam

Op 15 september presenteert Anne-Jan Reijn zijn eerste solo-tentoonstelling bij galerie Vriend van Bavink. In mei gaf Anne-Jan Reijn al een voorproefje van de fragrance Ailes Noires – eau d’Alarme tijdens de expositie Van Gas Los in een oude energieloods op de Hoogte KadijkIn de ruimte van galerie Vriend van Bavink heeft Anne-Jan Reijn Ailes Noires nu verder gestalte gegeven. De bezoeker stapt een parfum-boetiek binnen waar alles inzet op het verleiden. Maar deze verleiding heeft een keerzijde, blijkt al snel.
 
Het werk van Anne-Jan Reijn gaat over de perceptie van gevaar en speelt met de verwachtingen en het behagen van de toeschouwer. Bevindend op de grenslijn tussen conceptuele kunst en performatieve installaties plaatsen de werken van Anne-jan Reijn de bezoeker in een directe confrontatie met gevaar. Zijn werk put schoonheid uit deze zeer dynamische situatie en speelt tegelijkertijd met de maatschappelijke aspecten van deze risico’s. Anne Jan Reijn (1983) ronde zijn Master af aan de ArtScience faculteit aan de Koninklijke Academie in Den Haag en exposeerde eerder in de W139, Nuit Blanche Brussel en Gabriel Rolt. 

 
Op 15 september openen 4 solo-exposties van galerie Vriend van Bavink op Geldersekade 30 & 58.  In samenwerking met Witteveen visual arts wordt werk van Gopal Dagnogo en Wouter van de Koot gepresenteerd. Fahmy Shahin toont nieuw ruimtelijk werk. En Ten Haaf projects opent een expositie van Luka Kurasvili. Hier bent u ook van harte welkom.
Meer informatie: www.vriendvanbavink.nl