Jip Piet “Hammarskjold’s Death Shocks The World”

 

20 oktober – 26 november 2017

Opening 20 oktober 17:00

Vriend van Bavink & Witteveen Visual Art

Geldersekade 30 , Amsterdam

 

 “The dream is a theater in which the dreamer is himself the scene, the player, the prompter, the author, the producer, the public and the critic.”

 

Het werk van Jip Piet ademt absurditeit en gestructureerde wanorde. Het is bij tijden gewelddadig en manisch maar straalt tegelijk positiviteit uit. In de eerste galerie solo expositie van Jip Piet toont hij een overzicht van schilderijen, tekeningen, videowerk en ruimtelijke werk. Met een optimistische duisternis onderzoekt Jip Piet de menselijke aard, niet alleen de gewelddadige demonische kant maar ook de progressieve spirituele kant. De heldere beeldtaal van Jip Piet hangt in zijn werk chaotisch samen met verwijzingen naar actualiteiten en historische gebeurtenissen.  Zo komt de mysterieuze dood van VN Secretaris generaal Dag Hammarskjold in een vliegtuigongeluk in Zambia voorbij en passeert de moord op aartsbisschop Oscar Romero in El Salvador.

Jip Piet studeerde aan de Koninklijke Academie voor de Beeldende kunst en won met zijn werk verschillende prijzen. In 2017 ontving hij een werkbijdragen jong talent van het Mondriaan fonds. Zijn werk werd eerder gepubliceerd door onder andere de Correspondent, Netflix en NRC