Matthijs Booij

Biografie
Werk
Exposities

 

Biografie

 

Matthijs Booij (1983) vormde ooit samen met Mick Johan (Miktor) het spraakmakende duo Miktor & Molf. Samen studeerden zij grafische vormgeving op de academie in Den Haag. Tijdens hun carrière werkten ze in een oud fabriekspand in Amsterdam-Noord aan grafische vormgeving met uiteenlopende thema’s. Ze maakten teksten, filmpjes, illustraties, doodskisten en websites met een grote portie humor. 

 

Tegenwoordig werkt hij volop aan Patty Morgan, een online kunstplatform voor een  publiek wat zich interesseert in kunst. Matthijs wilt met deze website kunst toegankelijker maken voor iedereen. Met een eigen account kun je kunstenaars en galeries volgen, waardoor je de context waarin een kunstwerk tot stand komt kunt volgen en beter kunt begrijpen. 


THE ONE THOUSAND DRAWING PENSION PLAN

Matthijs Booij vond het als jonge kunstenaar hoog tijd om aan zijn pensioen te gaan denken. Om zijn pensioen veilig te kunnen stellen biedt hij een afbetalingsregeling. Je koopt een kunstwerk en betaalt 1 euro per maand, tot Matthijs met pensioen gaat in 2050.
‘Dat ik er nu niet supergoed mee verdien is even niet zo belangrijk. Het is namelijk ook een statement naar kunstenaars toe dat ze niet zo zeikerig met hun eigen werk om moeten gaan.’ Matthijs vindt zijn tekeningen, ondanks dat ze een humoristische lading hebben, wel serieus. Hij probeert met het maken van de kunstwerken in een soort stadium te komen waarin hij niet meer aan het nadenken is over wat hij aan het doen is, maar hij gewoon aan de slag gaat. Hierdoor kunnen sommige voorstellingen hilarisch overkomen, maar reflecteren ze tevens op dingen die niet helemaal goed gaan. Je ziet daarbij voornamelijk de onderwerpen irritatie of intermenselijke misverstanden naar voren komen.

http://onethousanddrawingpensionplan.com/

 

 

Werk


The One Thousand Drawing Pension Plan

 

 

Exposities