Marijn Akkermans & Susanna Inglada

20 oktober – 26 november 2017

Opening 20 oktober 17:00

Vriend van Bavink & Witteveen Visual Art

Geldersekade 30 , Amsterdam

 

In samenwerking met Witteveen visual art worden twee installaties  van Marijn Akkermans en van Susanna Inglada Heredero gepresenteerd. Beide kunstenaars zijn, met reden, uit het kader van het platte vlak zijn gestapt, onderwijl eer bewijzend aan papier.

 Marijn Akkermans (1975) heeft de laatste jaren een sterke persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Zijn nieuwsgierigheid naar de onbegrijpelijke onvoorspelbaarheden die ons vormen is gebleven: gender, leeftijd, seksualiteit, heden of verleden; geen van die is voor hem ooit eenduidig, bewust als hij is van zijn langzame werken in tegenstelling tot de huidige, snelle media zoals Instagram en Facebook.

Dit werkt hij uit in grote, kleurige en zwart-wit tekeningen die niet los maar als installatie worden gepresenteerd, om zó nadruk te leggen op de totale ervaring ervan. Hij speelt met het beeld alsof de personages uit de omlijsting stappen of laat je een andere wereld zien door een beeld dat hij voor de voorstelling plaatst.

 

Susanna Inglada Heredero (Spanje, 1983) – met een achtergrond in theater studie – speelt met een groot beeldarchief, dat ze hergebruikt in print, tekening, knipsel of collage. Ze haalt de personages en symbolen – meestal zwart-wit tekeningen – uit hun omgeving en situeert deze in installaties, een nieuw podum waar de personages spelen en zich afspelen, in soms donkere scenes. De gepresenteerde werken waren recentelijk te zien in museum Folkwang (Essen).