Noël Loozen : Makkelijk verwijderbare vlekken & Loozen hoeken

unnamed

 

24 oktober – 15 november

Opening 24 oktober 18:00

In de nieuwe expositie van Noël Loozen presenteert hij twee nieuwe series waarbij hij speelt met verwachtingen en percepties van de kijker. Als een soort uitvinder toont hij met zijn foto’s op humoristische wijze een verdraaiing van de werkelijkheid. 

Loozen Hoeken

In tijden van groeiende concurrentie op de kunstmarkt moeten nieuwe segmenten van de markt worden aangesproken. Met deze gedachte ontwikkelde Noël Loozen een concept waarmee hij een nieuw gedeelte van de kunstmarkt aanboort. Om ruimte te creëren op de markt heeft Noel een unieke serie kunstwerken ontwikkeld die in tegenstelling tot “traditionele” kunstwerken niet aan de vlakke muur worden gehangen. Of zoals Noel Loozen het verwoord: “Veel muren hangen al vol met kunstwerken en het is moeilijk om te concurreren met bestaande en nieuwe kunstenaars om de beschikbare plekken aan de muur. Door me te richten op hoeken ondermijn ik de concurrentie.” Loozen groeide op boven de lijstenmakerij van zijn vader Paulus Loozen in Maastricht. Hier ontwikkelde hij zijn kennis en expertise over hoeken en kwam hij voor het eerst in aanraking met kunst. Als kind vroeg hij zich altijd al af waarom al de kunstwerken die zijn vader inlijstte altijd opgehangen werden aan een platte muur en nooit in een hoek geplaatst werden?

Makkelijk verwijderbare vlekken

Vlekken zijn gehaat en ongeliefd. Noel Loozen probeert met Makkelijk verwijderbare vlekken meer liefde voor vlekken te creëren. “Vlekken komen en gaan maar je hebt het nooit echt zelf in de hand. Je kan ook nooit de controle hebben over zo een vlek. Met deze vlekken is dat geen probleem meer. Vlekken zijn nu leuk.”

Noel Loozen woont en werkt momenteel in Amsterdam en studeerde in 2009 af aan de fotografie afdeling van de Gerrit Rietveld Academie. In 2014 studeerde hij af aan de Nederlandse Film en televisie Academie met een MA Film met zijn eerste korte film “The Hornhunter”.

 

Ook op 24 oktober in de Vriend van Bavink Project Space Pacific Place:Weekender , Amsterdam Irregulars : Shinji Otani, Cassander Eeftinck Schattenkerk, Christopher McIntosh https://www.facebook.com/events/1549931018576311/