Marc Faasse – Vrijheid van liefde – Een ode aan Ed van der Elsken

AmsteleilandMarcFaasseh1200px

 

Opening 21 november 17:00 –

21 november – 13 december

In zijn nieuwe fotoserie brengt Marc Faasse een ode aan Ed van der Elsken én de vrijheid van liefde.

Marc Faasse liet zich inspireren door de fotografie van Ed van der Elsken en vooral door een foto die Van der Elsken nam op zijn boerderij in Edam in 1970. Op deze foto is vanuit vogelperspectief een vrijend stel te zien op een erf waar op de achtergrond een scooter op de dijk langs rijdt. Marc Faasse probeert in z’n nieuwe serie deze vrijheid van liefde te vangen. In de jaren ‘60 werden een aantal vrijheden verworven, waaronder het meer openbaar maken van naakt en het bedrijven van de liefde. Marc, geboren in 1977, is opgegroeid met deze verworven vrijheden en is daar dankbaar voor. In zijn nieuwe serie toont hij de vrijheid van liefde vandaag de dag.

De foto’s van Marc Faasse die van 21 november tot en met 13 december in Gallery Vriend van Bavink te zien zijn, tonen vanuit vogelperspectief waargebeurde liefdesverhalen. De afgelopen twee jaar verzamelde Marc liefdesverhalen die voor hem de schoonheid van vrije liefde weergeven.

Marc Faasse studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij heeft zich gespecialiseerd in fotomontage van foto’s genomen vanuit de lucht. Met een hengelcamera documenteert hij delen van de stad, zoals onlangs de NDSM werf in Amsterdam-Noord.