Drifting Waters – The Sea The Sea

Expositie van Kadir van Lohuizen, Harald Vlugt en Maaike Anne Stevens, opening 14 januari 17:00

 

DRIFTING WATERS

– THE SEA THE SEA

Kadir van Lohuizen
Harald Vlugt
Maaike Anne Stevens

 

 

14 januari – 11 februari
Opening 14 januari 17:00
 
Vriend Van Bavink Pacific Place
Geldersekade 30
 

Op 14 januari opent de expositie Drifting waters – The Sea The Sea bij Vriend van Bavink Pacific Place. Een door Vriend van Bavink samengestelde expositie met drie kunstenaars die onafhankelijk een serie werk maakte over het wankele evenwicht tussen mens en natuur. De expositie onderzoekt de relatie tussen de mens en het water.

Kadir van Lohuizen toont een serie foto’s over de wereldwijde consequenties van de stijgende zeespiegel. In de fotoserie toont hij de gevolgen van een stijgende zeespiegel over de gehele wereld van Bangladesh tot de Fuji eilanden en de Verenigde Staten. Harald Vlugt zet in een serie collages en sculpturaal werk de relatie tussen mens en water in perspectief. Zijn werk laat de afhankelijkheid en het gebruik van water door de mens zien. Maaike Anne Stevens toont een serie werken geïnspireerd op de laatste foto van het zinken van olietanker Erika voor de kust van Frankrijk. De foto van het zinkende schip toont de overweldigende kracht van de natuur.

rsz_h450_8_28

Maaike Anne Stevens (1980) studeerde aan het Royal Saint Martins en behaalde haar master aan het  Goldsmiths College in Londen.  Ze exposeerde sindsdien onder andere in Londen in Acme Project Space en in Canada in Art Gallery of Alberta. Onlangs toonde ze haar werk bij Vriend van Bavink op This Art Fair in Amsterdam.

climate-fiji-slide-5046-jumbo

Kadir van Lohuizen (1963) is een documentair fotograaf bekend van zijn mondiale fotoseries over onder andere de zeven rivieren in de wereld, de diamantindustrie en migratie in de Amerika. Zijn meest recente publicatie Where will we go (2015) gaat over de consequenties van de stijgende zeespiegel. Voor zijn werk heeft hij vele prijzen ontvangen, waaronder twee World Press Photo awards. Kadir woont op een schip in Amsterdam.

fb

Harald Vlugt (1957) maakt als conceptueel kunstenaar naast sculpturen ook collages en grafiek. Hij exposeert internationaal in galeries en musea en maakt daarnaast veel monumentale installaties en sculpturen. Voor het kopie van het Paleis Huis ten Bosch in Nagasaki, Japan, ontwierp  en produceerde hij de ornamenten en sculpturen.