Jan Brokof : EXOOT Tropical Healing ( i.s.m. De Warme Winkel)

Jan brokhof - Exoot Tropical healing

18 maart – 22 april 

/ Opening zaterdag 18 maart 17:00

Jan Brokof

EXOOT Tropical Healing

in samenwerking met De Warme Winkel

& Joachim Robbrecht

In sommige oorden wordt de vreemdeling uitgekotst, terwijl ze hem elders juist opslokken.

EXOOT – Tropical Healing is een tentoonstelling én voorstelling waarin we ons exotische ‘ik’ kunnen heroveren en het kannibalisme overwogen wordt als heilzame strategie om met de ander om te gaan.

Beeldend kunstenaar Jan Brokof (1977 ) bouwt de galerie om tot theatrale installatie; een zwemparadijs waarin de tropische iconografie wordt ge-recycled: kokoswater, kolibri’s,  helikopters, conquistadores, zoomende airco’s, Braziliaanse wax en bromelia’s. In deze theatrale installatie plaats hij werk van kunstenaars waaronder Walmor Corrêa, Nadine Baldow, Tobias Wenig, Christof Mascher, Floor van het Nederend, Sebastiaan Schlicher en Marie Aly. 

In een regie van Joachim Robbrecht spelen De Warme Winkel-acteur Ward Weemhoff en de Braziliaanse actrice Mariana Senne dos Santos verliefde continenten op zoek naar een onbewoond eiland, om daar nog eens opnieuw te kunnen beginnen. 

Jan Brokof woont en werkt in Berlijn en exposeerde in Kunsthaus Erfurt,Folkswang Museum Essen, Leonhardi museum Dresden, galerie Baer Dresden en galeries in Berlijn. In 2012 won hij de Otto Dix Preis en in 2005 de Marion Ermer Preis.

Parallel is vanaf 2 april bij galerie Maurits van de Laar in Den Haag de expositie Tropical fealing van Jan Brokof te zien.

Deelnemende kunstenaars:

Nadine Baldow 
Henrik Schrat
44flavours 
Stefan Krauth 
Walmor Corrêa 
Daniel Maria Thurau
Aldert Mantje
Tobias Wenig / Gilbert Schneider
David Morgenstern 
Marie Aly
Theo Boettger / Klara Meinhardt 
Sebastiaan Schlicher
Floor van het Nederend
Rosalie Gorter

Contextprogramma: 

Iedere zaterdag is er een contextprogramma in de galerie:

Zaterdag 25 maart
Waar overweldigende vitaliteit omslaat in verroting en verval. Een literaire beschouwing van de Tropen als spiegel van onze diepste verlangens en angsten, i.s.m. De Gids. 
 

Zaterdag 1 april
Dana Linssen (filmcritic at NRC Handelsblad) will feed you the history of cannibalistfilms. 

Zaterdag 8 april
Recipes for Disaster: Invasive Species. Performance van Gosie Vervloessem. Met expert-talks van o.a. stadsecoloog Geert Timmermans over exoten in Amsterdam. 

Zaterdag 15 april
Expanded Cannibalism: raising ants, a hyperbolic dinner by Claude & Hannes, with a performative lecture by Catarina Vieira. 

Tickets & meer info over het contextprogramma vind je op de website van Frascati