Aukje Dekker : STICK OR TWIST

sticktwist2
Aukje Dekker

8 april – 23 april
Vriend van Bavink Project Space Pacific Place
Geldersekade 30

Opening & boekpresentatie op vrijdag 8 april 17:00 
openingswoord van Maartje Wortel om 18:00
 www.stickortwist.nl

Het afgelopen jaar werkte Aukje Dekker aan het project Stick or Twist. Een intensieve samenwerking met 21 kopers. Graag nodigen we je uit voor de presentatie van de schilderijen en de gelimiteerde uitgave van Stick or Twist het Boek op vrijdag 8 april.

Alle momenten, ten trots, ten spijt, voor zowel kunstenaar als koper zijn vastgelegd in een prachtig collectors item: Stick or Twist het Boek. Het proces, de conversaties van Aukje met de kopers, haar columns over het project en alle fases (ook de niet gekochte) zitten erin. Het is een gelimiteerde uitgave gemaakt met Maartje van Nimwegen, gedrukt door Rob Stolk en als je zeker wil zijn van een exemplaar kan je het boek hier online bestellen.

Stick or Twist

Eenentwintig kunstkopers hebben ingestemd met de aankoop van een leeg canvas waarop in fases een kunstwerk van Aukje Dekker ontstond. Gestart met eenentwintig identieke schilderijen, voor elke deelnemer één, werden alle schilderijen stapsgewijs voortgezet. Bij elke fase was het aan elke individuele koper om te bepalen: stoppen (stick) of doorgaan (twist). Iedere nieuwe fase kostte de koper €50,- bovenop de € 150,- voor het lege canvas.  

Wanneer een koper besliste dat het schilderij af was dan gaf hij/zij “stick” aan. De ene koper kon stoppen terwijl de andere kopers het nog afwachtten en doorgingen. Steeds wanneer een koper in een bepaald stadium besloot dat zijn/haar schilderij af was, werd dit de definitieve versie van één van de eenentwintig schilderijen. Het aantal stappen in het maakproces  en wat de uiteindelijk versie van het schilderij werd, hing af van de mate waarin de kopers stopten of doorgingen. Nu, na ruim een jaar, hebben alle kopers het doek van hun keuze.

Aukje Dekker
De praktijk van beeldend kunstenaar Aukje Dekker (NL 1983) ontwikkelt zich rondom de analyse van het menselijke en onvermijdelijk haar eigen streven naar waarde, betekenis en authenticiteit. Ze studeerde cum laude af aan de Rietveld Academie, voltooide een MFA aan het Sandberg Instituut en een MFA aan het Central Saint Martins (Londen) en is mede-oprichter/directeur van het Eddie the Eagle Museum. Eerder exposeerde ze bij galerie Vriend van Bavink met de expositie: “The 24 Paintings Project”, “20 Paintings” en “Unique Art Experience in the Absolute Center of Amsterdam

Support your local art dealer & buy Stick or Twist the Book
Event on Facebook