Solo Sam Andrea op locatie Herengracht 286

21 – 30 juni

Opening vrijdag 21 juni 17:00 -20:00

Openingstijden :

za 22, zo 23, wo 26 t.m. za 29 tussen 1300 – 1800

 

Op locatie : Herengracht 286

 

Solo-expositie SAM ANDREA

Galerie Vriend van Bavink

 

In het voormalig kunsthistorisch instituut van de UVA presenteert galerie Vriend van Bavink eenmalig een grote solo-expositie van Sam Andrea.

Voor deze solo liet Andrea de krochten van de Amsterdamse nacht die hij normaal zijn thuis noemt achter zich en vertrok hij naar Lab Kalkhorst, een kasteel in voormalig Oost Duitsland. Daar, teruggetrokken van de stadse ruis heeft hij geprobeerd plek te geven aan de hysterie van Amsterdam en heeft hij een ander aspect van de menselijke beleving in het licht gesteld. De verlaten eenzame en vervreemdende taferelen op zijn schilderijen staan rechtstreeks in verbinding met zijn ervaringen daar maar spreken een op zichzelf staand verhaal uit dat iedereen kan raken en tot de verbeelding spreekt. De figuratie in het werk balanceert op een lijn tussen realiteit, droomwereld en totale waanzin. In zijn zoektocht naar een manier om schilderijen te maken die boven de tijd staan, vind hij schoonheid in het groteske en romantiek in het hopeloze. 

In het voormalig kunsthistorisch instituut zullen wij trachten met zowel de megalomane grote, als de kleine ingetogen schilderijen van Sam Andrea kunstgeschiedenis te schrijven. Gedurende de expositie zullen er verschillende mini exposities en events van bevriende kunstenaars plaats vinden. Hou deze pagina in de gaten voor een actueel programma en openingstijden.

  • Zo 23 juni : expositie Ruud van de Peijl
  • Wo 26 juni : Performance by Lisette Ros , aanvang 17:00
  • Za 29 juni : Film screening by Dennis Erfmann