Ralf Westerhof / Roos van Haaften “What Lives in the Light”

As part of the Amsterdam Light Festival

29 november 2013 – 11 januari 2014

What lives in the light

Expositie van Ralf Westerhof en Roos van Haaften

Opening : Vrijdag 29 november 17:00

Geldersekade 58 & 30

In de expositie What lives in the light is werk te zien van twee jonge kunstenaars die beide licht en schaduw gebruiken om een extra dimensie te geven aan hun ruimtelijk werk. Aan de hand van schaduwwerking creëren ze beide op een eigen manier portretten of landschappen. Naast de expositie bij Vriend van Bavink tonen Ralf Westerhof en Roos van Haaften in December en Januari tevens hun werk rondom de Stopera in het kader van het Amsterdam Light Festival.

Centraal in de expositie staan de ijzerdraad sculpturen van Ralf Westerhof. De fragiele lijntekeningen gemaakt van dun ijzerdraad creëren een fascinerend schaduwspel. Met de verfijnde portretten blijft hij de mogelijkheden van het materiaal en schaduwwerking onderzoeken. De portretten zijn constant in beweging en hebben in hun schaduw steeds verschillende menselijke uitdrukkingen. Het zijn geen enkelvoudige afbeeldingen, onder het oppervlak van de gezichtsuitdrukking en emotie ligt een diepere laag verscholen waar de kijker af en toe een glimp van meekrijgt.

Roos van Haaften toont in Vriend van Bavink Project Space Pacific Place een nieuw werk. Een op het eerste gezicht willekeurige verzameling objecten creëert een wereld in de schaduw. De objecten die ze voor haar installaties gebruikt zijn veelal kleine stukjes gevonden schroot en afval die door de belichting veranderen in wolkenkrabbers en bruggen van schaduw. Door de objecten zorgvuldig te belichten en gebruik te maken van projectie construeert ze een bijzondere diepte in de landschappen die worden opgetekend in de schaduw.

Het werk van Ralf Westerhof werd door Vriend van Bavink het afgelopen jaar getoond op de RAW Art Fair in Rotterdam en op de Kunstrai. Voor het Amsterdam Light Festival maakte Ralf Westerhof en Roos van Haaften beide een werk in de openbare ruimte. Kijk voor meer informatie over deze werken op www.amsterdamlightfestival.com. Tijdens Art in Redlight eind december in de Beurs van Berlage is tevens werk van Ralf Westerhof te zien.

Ralf Westerhof