Jerry Kowalsky : We are Born

biggerthenus

25 september t/m 31 oktober 

Opening 25 september vanaf 17:00

In zijn nieuwe expositie toont Jerry Kowalsky geschilderde portretten over kindsheid, adolescentie en het verliezen van onschuld. Kowalsky is gefascineerd door de overgang van het goede naar het kwade en onderzoekt de evolutie van de kinderjaren naar het volwassen worden. Hij maakte portretten van onder andere Fidel Castro, JFK, Lee Harvey Oswald, Churchill, Hitler, Stalin en Yasser Arafat. De puurheid en onschuld van een kind verdwijnt langzaam met het verstrijken van de tijd en vervalt uiteindelijk, in sommige gevallen, in een bodemloze duisternis. De meest machtige, invloedrijke en wrede personen in de geschiedenis waren ooit ook kwetsbare pasgeborene in de armen van hun moeders. Hoe waren zij als kinderen, of als tieners?

De aangetaste, verwaste portretten lijken op het eerste gezicht vervaagd, alsof ze verborgen zijn achter een masker. Ze stralen soms een onbevangen onschuld uit met vaak een afstandelijke kilheid. Ze zijn nog niet echt bewust van hun bestaan of hun rol in de maatschappij, op zoek naar begrip en een eigen identiteit.

Jerry Kowalsky woont en werkt in Berlijn en studeerde voorheen aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. De afgelopen jaren exposeerde hij veel in het buitenland, waaronder in Berlijn, New York en Seoul.

drinks by:

104_1_BudweiserLogo