Dim Balsem

Biografie
Werk
Exposities

 

Biografie

 

Dim Balsem (1980) weet vaak de kijker te verbazen en verrassen met zijn foto’s. Op het eerste oog zijn de meeste foto’s heel banaal, maar als je goed kijkt komt er altijd wel iets vreemds in de foto voor. Iets waardoor je met je neus dichter naar het beeld gaat om het beter van dichtbij te kunnen bekijken. Bijvoorbeeld een, op het eerste oog, hele normale, huiselijke setting. Zodra je beter kijkt, zijn het drie doodskisten op een rijtje in een suffe woonkamer met surfers op de muur. Tevens bezitten ze allen een edgy en rauw randje door de manier van belichten.

 

In 2009 studeerde Dim Balsem af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in de richting documentairefotografie. In 2010 exposeerde Dim bij Vriend van Bavink met de serie Gentlemen en in 2013 met de expositie Flawless.

 

FLAWLESS

In deze solo expositie onderzoekt Dim Balsem schoonheid en kunstmatige perfectie in de fotografie. Door documentaire beelden te combineren met geënsceneerde beelden toont hij zijn definitie van schoonheid èn van de manipulatie van schoonheid in de moderne fotografie.


GENTLEMEN

” a bastard’s game played by gentlemen “

Een associatief documentaire project met als thema mannelijkheid. De fotoserie volgt de spelers van Rugby Club Hilversum voor en na de wedstrijden tijdens een seizoen Nederlandse kampioenschappen. Dim Balsem prikkelt mensen door ze te confronteren met onverwachte diepgang en emotie die komt kijken bij een sport als rugby.

 

 

Werk

 

Angels in America – Theatre Group Oostpool

 

Flawless

 

 

Gentlemen

 

 

Exposities

 

26  december – 30 december 2013 : Art in Redlight #9

21 september – 29 september 2013 : De fotohal 

25 mei – 15 juni 2013 :  Flawless

11 mei – 2 juni 2012 : BEAUTY OF AN UGLY TRUTH  

12 april – 18 April 2010 : Gentlemen