Theo Wesselo

Biografie
Werk
Exposities

 

Biografie

 

Onder laat twintigers en begin dertigers is Theo Wesselo (1963) bekend als de jeugdheld Rembo van het spraakmakende duo Rembo & Rembo. De afgelopen jaren is hij vooral aan de weg aan het timmeren als beeldend kunstenaar en maakt hij werken als tekeningen, keramiek en collages. Verder kan hij goed zijn creativiteit kwijt als programmamaker, muzikant en dichter.

 In 2012 exposeerde hij bij Vriend van Bavink met de andere Rembo (Maxim Hartman) met de expositie ‘Maxim Hartman vs Theo Wesselo: Sex Sells’. Hierin streden beiden Rembo’s namens een tentoonstelling om de titel ‘beste kunstenaar’. Maxim wist de mensen te verblijden met ‘knijpkutten’, Theo daarentegen met schilderijen met uiteenlopende thema’s en voorzien van de woorden ‘Fuck’, ‘Bitch’ en ‘Slut’. Na het stemmen van het publiek stond het gelijkspel en mochten Rembo en Rembo zich beiden beste kunstenaar noemen.

 

Theo Wesselo groeide op in Ridderkerk en studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Van 1987 tot 1997 maakte hij wekelijks samen met Maxim Hartman voor de VPRO het televisieprogramma Rembo & Rembo. Naast het maken van beeldende kunst is Theo voorman van de band Hausmagger: recht-toe-recht-aan Nederpop met catchy songteksten en simpele instrumentatie. Momenteel gaat hier zijn meeste aandacht naartoe en heeft hij regelmatig optredens door heel Nederland.

 

KOP OF MUNT

In de expositie ‘Kop of Munt’ exposeren Steven de Peven en Theo Wesselo hun werk in Projectspace Pacific Place aan de Geldersekade. Steven heeft de muren bezaaid met zijn serie ‘Medium-Rare-Lines’ waarin zijn gedachten zijn uitgetekend op A4’tjes. Hij ordent hier zijn gedachten in beeld, op papier en doek, op de muren van het atelier. Zijn werken zijn vriendelijk-ironisch en zachtaardig, maar licht confronterend.
Theo Wesselo daarentegen spuwt zijn chaotische binnenwereld bijna rechtstreeks uit in zijn serie ‘Tired Girls’. De werken zijn rauw en onverbloemd, maar toch ook liefdevol, met precisie en humor. Beiden bevragen ze wat ze zien en wat ze denken, wat ze zeggen, wat ze willen.

 

 

Werk

 

Theo Wesselo X Bonne Reijn: ART à PORTER

Bestel de pakken hier!

 

Theo Wesselo & Steven de Peven: Kop of munt

 

 

 

Exposities

 

28 november 2015 : Theo Wesselo X Bonne Reijn: ART à PORTER

27 februari – 1 maart 2015 : Theo Wesselo & Steven de Peven : Kop & Munt

5 februari – 9 februari 2014 : RAW Art Fair 2014

26 december – 30 december 2013 : Art in Redlight 9#

6 februari – 10 februari 2013 : Raw Art Fair 2013

12 oktober t/m 17 november 2012 :  Maxim Hartman vs Theo Wesselo : Rembo & Rembo: Sex Sells

9 maart – 31 maart 2012 : Solo expositie  

23 april t/m 29 april 2011 : Sneak expo Maxim Hartman & Theo Wesselo