Steven de Peven

Biografie
Werk
Exposities

 

Biografie

 

Steven de Peven (1974) is veelal bekend als dj, producent en antitheatermaker, maar is zich steeds nadrukkelijker aan het profileren als conceptueel kunstenaar. Hij vergaarde bekendheid met projecten bij onder meer PiPS:lab en Rednosedistrikt. Onder het motto ‘Wees wijs, wijs aan’ karakteriseerde hij zichzelf als ambassadeur van het ‘aanwijsstokje’.

Steven beweert geen grappenmaker te zijn, maar is wel bezig met de grap op zich. Zo onderzoekt hij op zijn eigen manier waarom hij om iets moet lachen en hoe hij dat bij anderen kan creëren. Iedereen kent de klassieke grap wel: het vastplakken van een muntje op de grond om vervolgens gniffelend in de bosjes te kijken wie ‘m probeert op te rapen. Steven maakte gebruik van deze grap en legde de momenten, dat de mensen het muntje proberen op te rapen, vast op foto en wist hier een heel boek mee te vullen. Hij legt graag beelden en momenten vast omdat hij op dat moment onder de indruk ervan is. Achteraf wordt voor hem pas duidelijk of hij er iets mee wilt of niet. 

 

Tegenwoordig woont en werkt Steven in Bergen aan Zee. Steven is van plan om in de toekomst een aantal mooie tripjes naar het buitenland te maken om daar projecten te realiseren. Ook gaat GUP Magazine een boek met een fotoproject over Steven publiceren.

 

KOP & MUNT (2015)

In de expositie ‘Kop of Munt’ exposeren Steven de Peven en Theo Wesselo hun werk in Projectspace Pacific Place aan de Geldersekade. Theo Wesselo spuwt zijn chaotische binnenwereld bijna rechtstreeks uit in zijn serie ‘Tired Girls’. De werken zijn rauw en onverbloemd, maar toch ook liefdevol, met precisie en humor.
Steven daarentegen heeft de muren bezaaid met zijn serie ‘Medium-Rare-Lines’ waarin zijn gedachten zijn uitgetekend op A4’tjes. Hij ordent hier zijn gedachten in beeld, op papier en doek, op de muren van het atelier. Zijn werken zijn vriendelijk-ironisch en zachtaardig, maar licht confronterend. Beiden bevragen ze wat ze zien en wat ze denken, wat ze zeggen, wat ze willen.

 

THE SIGN (2013)

Een van de dingen die Steven enorm interesseert zijn verkeersborden. ‘Als ik dan aan het wandelen ben, zie ik veel bomen en groen en dan is één zo’n verkeersbord eigenlijk inmens intens’. Hij bedacht daarom zelf zijn eigen borden te maken en te plaatsen in de publieke omgeving. Deze borden zijn voorzien van grappige teksten, kleine levenslesjes of vervormde symbolen.

 

 

Werk

 

Theo Wesselo & Steven de Peven: Kop & Munt

 

The Sign

 

 

 

Exposities

 

2015: Steven de Peven & Theo Wesselo: Kop & Munt

2013: The Sign