Theo Wesselo

Theo Wesselo presenteert zijn eerste solo expositie als beeldend kunstenaar in galerie Vriend van Bavink. Na een geslaagde duo-tentoonstelling samen met Maxim Hartman precies een jaar geleden, heeft Theo Wesselo gewerkt aan een expositie waarin hij zijn talent als beeldend kunstenaar benadrukt.

Onder late twintigers en begin dertigers is Theo Wesselo vooral bekend als helft van Rembo & Rembo , maar de afgelopen jaren is hij vooral aan de weg aan het timmeren als beeldend kunstenaar. Zijn werk bestaat uit provocerende tekeningen en collages met veel tekstelementen en vaak een humoristische ondertoon. Voor de expositie bij Vriend van Bavink heeft Theo Wesselo gewerkt rondom de thematiek Voyeurisme, bekijken en bekeken worden. Het resultaat is een serie van beelden die soms provocerend zijn maar vaak ook subtiel en gevoelig.

Theo Wesselo studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Vanaf eind jaren tachtig maakte hij wekelijks samen met Maxim Hartman voor de VPRO het televisieprogramma Rembo & Rembo. Naast het maken van beeldende kunst is Theo Wesselo voorman van de band Hausmagger en is hij actief als dichter.

9 maart – 31 maart
Opening 9 maart 17:00

35_theo-wesselo