Teun Castelein

Presentatie Allah Clothing, the unofficial label: 8 maart 17:00

Presentatie Wietkaas®: 15 maart 17:00

wietkaas

In maart presenteert conceptueel beeldend kunstenaar Teun Castelein bij Galerie Vriend van Bavink zijn twee nieuwste kunstprojecten in de vorm van twee nieuwe ondernemingen. Teun Castelein richt zich in zijn conceptuele werk op economische thema’s zoals ondernemerschap, marktwerking en commercie. Dit komt naar voren in eerdere ondernemingen zoals Halbe bier, Artvertising en MyPolarice. In zijn nieuwste ondernemingen zet hij deze lijn voort met Allah Clothing, the unofficial label en Wietkaas®.


Allah Clothing, the unofficial label

Eind december 2012 vroeg Teun Castelein het merkrecht voor het woord “Allah” aan. Het merkdepot werd in januari – na een kleine mediahype – met twijfelachtige redenen afgewezen. Op 1 maart wordt Allah Clothing – the unofficial label – gelanceerd bij galerie Vriend van Bavink. Allah Clothing laat zien hoe de toewijding voor Allah op een hedendaagse modieuze manier kan worden uitgedragen. Met als uitgangspunt de gelijkheid van mensen en religies, onderzoekt Teun Castelein hoe de Islam geïntegreerd kan worden in de populaire westerse cultuur.

Wietkaas®

Twee van de grootste handelskenmerken van Nederland worden door Teun Castelein samengevoegd in het nieuwe product Wietkaas. Volgens de maker “in potentie het beste exportproduct in jaren en dé kans om de Nederlandse economie uit het slop te krijgen” .
Een product waar de tolerantie, smaak en het vakmanschap van Nederland worden samengevoegd. Op 15 maart zal de feestelijke lancering van Wietkaas plaats vinden in Galerie Vriend van Bavink met voldoende wietkaas voor iedereen.

Teun Castelein studeerde aan het Sandberg Instituut. In het werk van Teun Castelein zijn marktwerking en commercie belangrijke thema’s. Voor het afstudeerwerk Artvertising verkocht hij de gevel van zijn opleiding aan adverteerders. Voor het project MyPolarIce importeerde hij samen met Coralie Vogelaar Noordpoolijs zodat iedereen een eigen stukje poolijs in zijn vriezer kon laten overwinteren. Met zijn beeldende werk onderzoekt Teun Castelein de hypocrisie en het functioneren van de vrije markt en media. Teun Castelein kan gezien worden als “artistiek ondernemer” en is tevens een van de initiatiefnemers en de ontwikkelaars van Halbe bier, het antwoord van de kunstwereld op de cultuurbezuinigingen.