Michiel ten Bokum & Sander van Noort “Hair of the dog”

15 november – 14 december

Opening 15 november 17:00 

 

Michiel ten Bokum (1973) en Sander van Noort (1986) werken beide vanuit hun verbazing over de zingeving die hun omgeving geeft aan het alledaagse. Sociale structuren, gewoontes en kleinburgerlijke meningen die verwonderen of irriteren geven inspiratie voor schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk. Provocatie en zelfspot zijn de basisinstrumenten bij het vormgeven van de ideeën van ten Bokum en van Noort. Subjectieve observaties van onethisch geweld, individuele krankzinnigheid en alle vormen van abjectheid worden op een ironische en humoristische manier gevormd tot een gevarieerde expositie.

Waar ten Bokum een voorliefde heeft voor rejects en de onaangepasten en deze op een voetstuk plaatst, gebruikt van Noort zijn werk juist om de mens in de maling te nemen en omdat hij toch wel humaan en sociaalvoelend is gebruikt hij beelden in plaats van woorden.

Michiel ten Bokum studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en was resident aan de Ateliers in Amsterdam. Sander van Noort studeerde aan de HKU en werd in 2018 genomineerd voor de Koninklijke prijs voor vrije schilderkunst.