Maxim Hartman & Theo Wesselo

Na jaren een eigen weg te hebben bewandeld, heeft Vriend van Bavink deze mastodonten weer bij elkaar weten te krijgen voor een grote duo-expositie in November. Op zaterdag 23 April zal er een sneak expositie te zien zijn in de galerie.

Waar Hartman en Wesselo elkaar jarenlang perfect aanvulden, met als resultaat de absurdistische serie Rembo en Rembo, was het voor beide op een gegeven moment tijd om een eigen pad te bewandelen. De absurdistisch-anarchistische Wesselo verdiepte zich in poëzie en zijn band Hausmagger. De iets meer relativerende stijl van Hartman vond zijn weg in diverse VPRO producties zoals Omroep Maxim.

Vanaf het moment dat ze samen op de Willem de Koning academie zaten ( “Ik vond Theo een klootzak, maar moest om hem lachen”) hielden ze zich bezig met beeldende kunst. Vriend van Bavink laat een selectie van actueel beeldend werk zien. De tekeningen, schilderijen en collages zijn uitgesproken, absurdistisch en humoristisch.

Galerie Vriend van Bavink heet je van harte welkom op de Geldersekade 58 vanaf 15:00 uur bij de opening van de expositie. De expositie is te aanschouwen tot en met vrijdag 29 april 2011.

Sneak expo Maxim Hartman & Theo Wesselo
Zaterdag 23 t/m vrijdag 29 april
Opening : zaterdag 23 April 15:00

31_wesselo