Latoya van der Meeren : Remainders

 

remainders3

 

 

14 juli – 30 juli

Opening 14 juli 17:00

Geldersekade 30

 

REMAINDERS

LATOYA VAN DER MEEREN

Bestel hier het boek Remainders van Latoya van der Meeren

Op 14 juli opent bij Galerie Vriend van Bavink de expositie Remainders van analoog fotograaf Latoya van der Meeren. In de serie Remainders portretteert Latoya van der Meeren mensen op hun kwetsbaarst en vertelt ze de verhalen achter de littekens die zij met zich meedragen. Een fotoserie over de weerbaarheid en kracht van mensen en hun littekens.

Latoya van der Meeren ging voor deze serie op zoek naar de kwetsbaarheid van de mens en de bereidheid deze te tonen in een tijd waarin we vaak bezig zijn deze kwetsbaarheid bewust te verbergen. Wat ze vond was liefde en acceptatie van zichzelf en hun lichaam. Remainders geeft een prachtig intiem beeld van iets waar mensen niet altijd trots op zijn, maar wat ze wel altijd bij zich dragen. De foto’s tonen littekens die zijn ontstaan door ingrijpende ongelukken, maar ook littekens die staan voor een onhandige gebeurtenis, een heldenverhaal of een ontroerende anekdote. Iedereen heeft littekens op of in het lichaam en die hebben onze persoonlijkheden gevormd tot de mensen die we vandaag zijn. Remainders is een fotoserie die niet draait om uiterlijke schoonheid maar om de schoonheid die vooral schuilt in intimiteit en onvolmaaktheid.

In haar werk maakt Latoya van der Meeren uitsluitend gebruik van aanwezig en natuurlijk licht. Alle beelden zijn analoog geschoten en worden zonder nabewerking getoond. Tijdens de expositie van 14 tot 30 juli worden een aantal beelden en interviews uit de serie getoond en kunnen bezoekers zich inschrijven voor de publicatie van het boek Remainders waarin alle 45 verhalen en foto’s zijn verzameld.