IT’S CHINATOWN

it's chintown

19 december – 21 januari

Opening 19 december 17:00

Zes kunstenaars met een bijzondere band met China tonen uiteenlopend werk in het hart van Chinatown. Met werk van Benjamin Li, Heinz Martin Breuer, Han Qin, Quoc Thang, Itamar Gilboa en Jessie Yingying Gong.

‘Forget it, Jake, it’s Chinatown’ zijn de legendarische woorden waarmee Roman Polanski’s Chinatown (1974) eindigt. Verwijzend naar een grimmig district waarin corruptie en geweld met chaos gepaard gaan, doet het Chinatown uit deze film noir maar weinig denken aan de kleurrijke en geurige straten van de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt. Daar, in Amsterdams oudste wijk, zijn de geschiedenis van de stad en de Chinese cultuur sterk verweven. Juist deze verbinding van culturen staat ook in de tentoonstelling It’s Chinatown centraal. Zes jonge kunstenaars die ieder een bijzondere band hebben met China tonen uiteenlopend werk in Galerie Vriend van Bavink en Pacific Place Project Space aan de Gelderskade.

It’s Chinatown is een samenwerking tussen Vriend van Bavink en Mette Samkalden (Canvas International Art), die in China woonde, werkte en onderzoek deed.

Mede mogelijk gemaakt door Stichting kunst en cultuur stadshart, Dun Yong, mevrouw Fen Hua Fong, New King  en Tsingtao.

Geldersekade 58 & 30

—-

2014年12月19日至2015年1月21日
开幕式2014年12月19日 17:00
VRIEND VAN BAVINK
阿姆斯特丹, 德仕街 58号和30号
与中国有着特殊牵连的六位艺术家在唐人街的中心展出他们与众不同的作品。参展艺术家有 Benjamin Li, Heinz Martin
Breuer, Han Qin, Quoc Thang, Itamar
Gilboa 和 Jessie Yingying Gong.
“忘了吧, 杰克, 这是唐人街” 是
Roman Polanski 1974 年 的电影《唐人街》的经典闭幕台词。电影里 (所指)所指的唐人街是一个阴冷的街区,充斥着腐败,暴力与混乱。这部黑色电影很难让人联想到现在这个五彩斑斓,活色生香的阿姆斯特丹新市场区。在这个阿姆斯特丹最古老的街区,阿姆斯特丹的历史与中国文 交织在一起。这样的文化纽带也正是“这是唐人街”展览的重心。六位青年艺术家 各自与中国都有着别样的纽带,为坐落在僑德仕街 的Vriend van Bavink (巴纷科友人画廊)和 Pacific Place Project Space(太平洋地区项目空间)带来了他们独具一格的作品 进行展览。
“这是唐人街”是Vriend van Bavink与 Mette Samkalden(徐香梅,来自 Canvas International Art / 帆布国际艺术画廊的)合作项目, Mette Samkalden曾在中国居 住,工作和进行研究